9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 17:47
No menu items!

IGPR: Controale într-un centru comercial din Ilfov pe linia prevenirii evaziunii fiscale

spot_img

politia

Peste 80 de polițiști participă vineri la verificări pe linia prevenirii evaziunii fiscale într-un centru comercial din județul Ilfov.

Potrivit unor oficiali ai Poliției Române, centrul comercial vizat de controale este complexul Su Market din județul Ilfov, fiind verificate toate standurile. Totodată, polițiștii au constituit filtre pe căile de acces în complex.

”În această dimineață (n.r. vineri), peste 80 de polițiști de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, DGPMB și IPJ Ilfov desfășoară controale la societățile și punctele de lucru dintr-un complex comercial din județul Ilfov, pentru a stabili circuitele și operațiunile efectuate de agenții economici. Se verifică, de asemenea, respectarea legislației în domeniul transportului de mărfuri. Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, precum și dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la prețul, tipul și cantitatea mărfii transportate)”,  precizează un comunicat al IGPR.

Activitățile fac parte din acțiunea națională declanșată de Poliția Română, în această săptămână, pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale.

Lucian Mera