10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:42
No menu items!

IATA presează pentru introducererea testelor rapide pentru Covid în toate aeroporturile lumii

spot_img

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a solicitat dezvoltarea și desfășurarea testării COVID-19 rapide, exacte, accesibile, ușor de operat, scalabile și sistematice pentru toți pasagerii înainte de plecare, ca alternativă la măsurile de carantină pentru restabilirea conectivității aeriene globale. Conform unui comunicat de presă, agenția ONU cu sediul la Geneva urmează să colaboreze cu Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO) și cu autoritățile sanitare pentru a implementa rapid această soluție.

Călătoriile internaționale au scăzut cu 92% față de nivelurile din 2019. A trecut peste jumătate de an de când conectivitatea globală a fost distrusă, deoarece țările și-au închis frontierele pentru a lupta împotriva COVID-19. Unele guverne au redeschis cu precauție frontierele de atunci, dar au fost limitate adoptarea, deoarece fie măsurile de carantină fac călătoria imposibilă, fie modificările frecvente ale măsurilor COVID-19 fac imposibilă planificarea, se arată în comunicatul IATA.

„Cheia pentru restabilirea libertății de mobilitate peste granițe este testarea sistematică COVID-19 a tuturor călătorilor înainte de plecare. Acest lucru va oferi guvernelor încrederea de a-și deschide frontierele fără modele de risc complicate, care văd schimbări constante în regulile impuse călătoriilor. Testarea tuturor pasagerilor le va oferi oamenilor înapoi libertatea de a călători cu încredere. Și asta va readuce la muncă milioane de oameni”, a declarat Alexandre de Juniac, director general și CEO al IATA.

Costul economic al distrugerii conectivității globale face din investițiile într-o soluție de testare o prioritate pentru guverne. Suferința umană și durerea economică globală a crizei vor fi prelungite dacă industria aviatică – de care depind cel puțin 65,5 milioane de locuri de muncă – se prăbușește înainte de finalizarea pandemiei. Și cantitatea de sprijin guvernamental necesară pentru a evita un astfel de colaps este în creștere. Veniturile deja pierdute sunt de așteptat să depășească 400 de miliarde de dolari, iar industria urma să înregistreze pierderi nete record de peste 80 de miliarde de dolari în 2020 într-un scenariu de recuperare mai optimist decât s-a desfășurat de fapt.

„Siguranța este principala prioritate a aviației. Suntem cea mai sigură formă de transport, deoarece lucrăm împreună ca industrie cu guvernele pentru a implementa standarde globale. Având în vedere costurile economice asociate cu închiderea frontierelor în creștere zilnică și un al doilea val de infecții, industria aeronautică trebuie să apeleze la această expertiză pentru a se uni cu guvernele și furnizorii de teste medicale pentru a găsi un sistem rapid, precis, accesibil, ușor de operat , și soluție de testare scalabilă care va permite lumii să se reconecteze și să se recupereze în siguranță”, a spus de Juniac.

Opinia publică

Un sondaj efectuat de IATA a dezvăluit un sprijin puternic pentru testarea COVID-19 în procesul de călătorie. Aproximativ 65% dintre călătorii chestionați au fost de acord că nu ar trebui să fie necesară carantina dacă o persoană dă rezultate negative pentru COVID-19.

Sprijinul pasagerilor pentru testare este evident în următoarele rezultate ale sondajului:

  • 84% au fost de acord că testarea ar trebui să fie necesară tuturor călătorilor
  • 88% au fost de acord că sunt dispuși să fie supuși testelor ca parte a procesului de călătorie

Pe lângă deschiderea granițelor, cercetarea opiniei publice a indicat, de asemenea, că testarea va contribui la reconstruirea încrederii pasagerilor în aviație. Respondenții la sondaj au identificat implementarea măsurilor de screening COVID-19 pentru toți pasagerii ca fiind eficace în a-i face să se simtă în siguranță, în al doilea rând doar după utilizarrea măștilor. Și disponibilitatea testării rapide a COVID-19 se numără printre primele trei semnale pe care călătorii le vor căuta pentru a se asigura că au parte de o călătorie sigură, împreună cu disponibilitatea unui vaccin sau a unui tratament pentru COVID-19.