21.9 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 2:13
No menu items!

UK: „Moment de cotitură periculos”, anunță premierul Johnson. Restricții pentru șase luni

spot_img

Luând un ton neobișnuit de sumbru, prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat marți noi restricții legate de coronavirus, care ar putea rămâne în vigoare pentru următoarele șase luni. Șeful executivului Marii Britanii a anunțat că țara a atins un „punct de cotitură periculos” în pandemie, citat de New York Times.

Acesta este momentul în care trebuie să acționăm”, a spus premierul Johnson. El a descris noile măsuri ca pe o „cusătură în timp pentru a salva viitorul” – un efort direcționat care ar putea evita restricții mai puternice mai târziu.

  • Conform noilor reguli, barurile, puburile și restaurantele vor trebui să închidă la 22:00 în fiecare seară, iar polițiștilor li se vor da puterile de a pune în aplicare regula „simplă”.

Premierul Johnson a subliniat: „Aceasta nu este o revenire la blocarea completă a lunii martie, nu este o instrucțiune de a rămâne acasă„, dar a insistat ca populația că continuesă fie recaută și să se protejeze.

Boris Johnson a fost învinuit pe scară largă pentru greșeli care au înrăutățit pandemia în Marea Britanie, care are cel mai mare număr de decese din Europa – peste 52.000, inclusiv pentru întârzierea ordinului de blocare din martie, când noile cazuri și decesele au urcat.