Hoţii au inventat metoda “pomană pentru decedaţii din Colectiv”

Trei tineri din Vâlcea au fost reținuți de polițiști pentru înșelăciune și complicitate prin metoda “pomană pentru decedații din Clubul Colectiv”.

Suspecții vor fi prezentați în cursul zilei de vineri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii din Târgu-Jiu au fost sesizați prin 112, de o femeie de 53 de ani, că în timp ce se deplasa pe DN 66, în localitatea Romanești, a fost abordată de o persoană care a coborât de pe scaunul din dreapta față al unui autoturism de culoare neagră și, sub pretextul că vrea să dea de pomană mai multe bijuterii pentru o rudă care i-a decedat în urma incendiului din clubul Colectiv, i-a cerut femeii să pună inelele și cerceii într-un șervețel.

Bărbatul i-a dat apoi înapoi șervețelul femeii, spunându-i să-l pună în buzunar și să nu îl deschidă până ajunge la domiciliu. Victima a observat că bijuteriile i-au fost substituite cu altele contrafăcute.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, au fost identificați, în localitatea Polovragi, într-un autoturism de culoare neagră, trei persoane, de 27, 41 și 44 de ani, din județul Vâlcea. Tânăra de 27 de ani avea asupra ei  cele două inele și o pereche de cercei de la femeia de 53 de ani. De altfel, în autoturismul cu care se deplasau suspecții au fost descoperite mai multe bijuterii din metal galben, în cantitate de aproximativ 400 de grame, precum și suma de 800 de lei, care au fost confiscate.

M.N.

NICIUN COMENTARIU