8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:15
No menu items!

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac a fost inaugurat

spot_img

 hotelul de gheata balea lac

O delegație din care fac parte șapte dintre ambasadorii turismului românesc, au inaugurat joi, împreună cu ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, cel de-al nouălea Hotel de gheaţă de la Bâlea Lac.

Delegaţia, formată din şapte dintre ambasadorii turismului românesc – Elisabeta Lipă, Helmut Duckadam, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Octavian Bellu, Dumitru Prunariu, naistul Nicolae Voiculeţ şi directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac -, dar şi ambasadorul Republicii Populare Chineze în Romania, Huo Yuzhen, a participat la o scurtă slujbă ţinută în biserica de gheaţă de preoţi de mai multe confesiuni.

 Nicolae Voiculeţ şi actorul Constantin Chiriac au asigurat un scurt program artistic, după care ministrul Maria Grapini, ambasadorul Huo Yuzhen şi primarul localiţăţii Avrig, Arnold Klingeis, au tăiat panglica la intrarea în Hotelul de Gheaţă.

Cel de-al nouălea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac are 12 camere cu pat dublu, amenajate după tema „Baroque in Ice”. Printre personalităţile care dau numele camerelor se află Samuel Von Brukenthal, Ludovic al XIV-lea (Regele Soare), Maria Antoaneta, Maria Teresa, Antonio Vivaldi, Bach, Rembrandt, Voltaire, Moliere, dar există şi o cameră cu numele Palatului Schonbrunn din Viena.

Hotelul dispune şi un bar de gheaţă, unde se pot servi diverse băuturi, inclusiv specialităţi în pahare de gheaţă, precum şi un restaurant pentru servirea mesei, unele preparate vor fi servite pe platouri de gheaţă.

C.A.