23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:39
No menu items!

Hornbach România încetează relațiile comerciale cu Schweighofer, după acuzațiile de tăieri ilegale ale pădurilor

spot_img

Compania Hornbach România a anunțat joi că, începând cu luna ianuarie, încetează colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer în ceea ce privește comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit, produse pentru care s-a ales deja un furnizor nou.

„Ținem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile  unei silviculturi responsabile“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Compania a transmis că ”se asigură că toate materialele lemnoase şi produsele din lemn provin din silvicultură sustenabilă”.

„Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa  lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest  motiv  am  fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer  şi  FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis încetăm colaborarea cu această companie pe  segmentul lemnului pentru construcții și a lemnului rindeluit“, a mai afirmat Rusu.

Hornbach  este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exercițiul financiar 2015-2016 o cifră de afaceri de 3,75 miliarde de euro. Concernul deține 154 de magazine mixte de materiale de onstrucții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria, Olanda,  Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

T.S.