14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:51

Horia Tecău a făcut o donaţie de 18.000 de euro Spitalului Județean Constanța

spot_img

La câteva ore după ce s-a întors de la Londra, Horia Tecău a mers la Constanţa, oraşul său natal, pentru un gest caritabil. Numărul unu mondial în ierarhia de dublu a oferit 18.000 de euro pentru un aparat de ventilaţie necesar secţiei de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Judeţean. Medicii spun că aparatul este vital pentru copiii născuţi prematur care nu pot respira singuri. În prezent, în secţie sunt internaţi 11 bebeluşi.

Horia Tecău a dovedit, încă odată, că are un suflet mare şi nu ezită să sară în ajutorul celor care au nevoie de ajutori.

„Am fost emoţionat când am văzut micuţii născuţi prematur, cât de mici şi fragili sunt… Observ cât de mare nevoie au de aceste echipamente. Sunt fericit că pot să ajut”, a spus Horia Tecău.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte Fundaţia Salvaţi Copiii: „În zona de sud-est a ţării, mortalitatea infantilă este foarte mare. Dacă media pe ţară este de 8,8 la mie, aici, în judeţul Constanţa, e de 11,9 la mie.”

Secţia de Terapie Intensivă Neonatologie are, în prezent, cinci astfel de aparate şi ar mai avea nevoie de încă unul.

Livia Frăţiman, şef Secţia Neonatologie: „Atât de important încât să facă diferenţa dintre o viaţă şi o moarte!”

„Sunt foarte norocos pentru că am crescut sănătos, am avut parte de o educaţie bună, am avut parte de specialişti în jurul meu care m-au ajutat să ajung la acest nivel. Aceşti bebeluşi au nevoie cel mai mult de o şansă în această viaţă”, a spus Horia Tecău.

Aparatul donat de Horia Tecău valorează 18.000 de euro şi poate prelua funcţia respiratorie a bebeluşului în procent de până la sută la sută. România ocupă locul întâi la nivelul Uniunii Europene în nefericitul clasament al numărului de copiii prematuri care mor înainte de a împlini un an.