16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 9:22
No menu items!

Haos pe calea ferată, după greva de la CFR. Peste 250 de trenuri, oprite. Sute de minute întârziere înregistrate la Gara de Nord

spot_img

Trenurile care urmau să sosească sau să plece din Gara de Nord înregistrează sute de minute întârziere în urma grevei declanșate vineri dimineață de angajații de CFR. Cea mai mică întârziere a unor trenuri care urmau să sosească în Capitală este de 80 de minute, fiind trenuri aşteptate de la Piteşti, Braşov şi Craiova.

Cea mai mare întârziere este de 130 de minute. În cazul trenurilor care pleacă din Gara de Nord, sunt înregistrate întârzieri între 40 şi 110 minute.

Sosiri – cele mai mari întârzieri:

RE CRAIOVA  – 130 minute

RE ROISIORI – 120 minute

RE Mărășești – 110 minute

Arad, Urziceni, Brașov – 100 minute

Plecări – cele mai mari întârzieri:

RE Aeroport 110 minute

IR Brașov 105 minute

IR Constanța 90 minute

Viorel Istrate, secretar general al Federaţiei Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, a admis că este haos în Gara de Nord ca urmare a grevei, dar a susține că haosul generat de lipsa de investiţii la CFR este şi mai mare.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a organizat, vineri, o grevă de avertisment, angajații de pe calea ferată cerând salarii mai mari şi condiţii de lucru mai bune.

Protestul a avut loc între orele 07.00 şi 09.00, interval în care trenurile nu au circulat. Au fost oprite un număr de 266 de trenuri (de călători, private şi de marfă).

                                                                                                                  Adina Silav