10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:20
No menu items!

HAOS LA GUVERN. Nici decizia de vineri seară a CMBSU privind restricțiile nu este în vigoare, nici Hotărârea de Guvern de sâmbătă. Ce măsuri să respecte oamenii?

spot_img

Este un haos total după ședința de Guvern de sâmbătă, în care secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că nici propunerile privind restricțiile, adoptate vineri seara de Comitetul pentru Situații de Urgență București (CMBSU) nu sunt în vigoare, nici hotărârea de Guvern adoptată în această dimineață, care modifică aceste propuneri nu poate fi aplicată. Am putea spune că autoritățile nu ar trebui să se mai mire că iese lumea în stradă.

UPDATE

Șeful DSU a anunțat ulterior că măsurile adoptate de Guvern au fost adoptate tot sâmbătă de CMBSU, astfel că restricțiile impuse vor intra în vigoare din noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.00.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Propunerile Comitetului pentru Situații de Urgență București de vineri seara, cu magazine închise la ora 18, circulația restricționată de la ora 20, carantină în weekend pentru nevaccinați dar și pentru cei care prezentau, până acum, un test negativ, nu s-au mai regăsit în hotărârea de Guvern de sâmbătă.

Guvernul a lăsat restaurantele deschise, la 50% capacitate, sălile de sport, de cinema, se pot organiza evenimente tot cu limita de participanți, iar circulația este restricționată doar după ora 24, în localitățile în care se depășește rata de infectare de 6 la mia de locuitori.

Raed Arafat a explicat, sâmbătă, după ședința Executivului, că decizia CMBSU ținea cont de Hotărârea de Guvern aflată în vigoare atunci, și, conform procedurii, la 48 de ore de la constatarea depășirii incidenței de 6 la mie, Comitetul trebuia să se întrunească pentru a aplica măsurile respective.

După ce va fi publicată noua Hotărâre de Guvern în Monitorul Oficial, Comitetul Municipal se va întâlni într-o nouă ședință pentru a emite o nouă decizie conformă cu hotărârea de guvern. 

„Hotărârea CNSU a fost scoasă deja și se știa că urmează să se adopte. Predictibilitate pentru oameni și o informare că acest lucru urmează a fost făcută. Că nu s-a ținut ședința de Guvern ieri, ci azi, asta e alt lucru”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Foto INQUAM PHOTO / Octav Ganea

Marilena Nedelcu