8 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 21:31
No menu items!

Haos în Capitală după un episod de ninsoare: tramvaie deraiate și trafic blocat

spot_img

În București ninge abundent la această oră și străzile sunt pline de zăpadă. Utilajele de deszăpezire nu sunt prezente decât în număr foarte mic. Traficul este îngreunat, iar utilajele nu au deszăpezit arterele principale și secundare. Prefectul Rareș Hopincă a declarat în jurnalul Digi24 de la ora 07:00 că utilajele vor interveni, dar abia după ce ninsoarea se oprește:

”Ninge viscolit la această oră, deci utilajele vor interveni după ce se oprește ninsoarea (ora 07:00, n.red.). Se circulă în condiții de iarnă, dar nu putem vorbi de drumuri blocate. Conducătorii auto să nu se hazardeze și să iasă cu mașina dacă nu o au asigurată de iarnă. Urmează ca deszăpezirea sensurilor principale și a aleilor să se facă după ce căderile se opresc, adică în 1-2 ore după raportările meteorologilor. Utilajele sunt pregătite.

STB anunță sâmbătă dimineață că liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand, pe sensul Platforma Industrială Pipera din cauza deraierii unuia dintre ele. De asemenea, autobuzele ”nu mai circulă pe calea de rulare a tramvaielor, ci pe carosabil și efectuează opriri în stații la bordură”, mai anunță STB.

Sâmbătă va continua să ningă în Capitală, iar până dipă-amiază stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri, se arată în prognoza specială pentru București, emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Conform meteorologilor, sâmbătă dimineața, la ora 8.00 stratul de zăpadă era cuprins între 10 și 15 cm, în Capitală.

Va continua să ningă slab, astfel că până la ora 17.00 grosimea stratului de zăpadă va fi de 15…17 cm.

Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

 

D.Constantin