19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:13
No menu items!

Halle Berry

spot_img

Halle Berry

Actriță americană de succes, Halle Maria Berry este singura descendentă afro-americană câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă şi a primit distincția de cea mai sexy femeie în viaţă de la revista Esquire.

Ea este una dintre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood, fiind implicată şi în producţia majorităţii filmelor în care a jucat. Fost model, a participat la nenumărate concursuri de frumuseţe, a câştigat titlurile de Miss Adolescenţa, Miss Ohio, Miss SUA și s-a clasat pe locul şase la concursul Miss World. Berry a absolvit liceul în Bedford şi a studiat la Colegiul Cuyahoga.

A debutat în film în 1991 cu o apariție scurtă în „Jungle Fever”, apoi a primit multe roluri, atingând un nivel ridicat de performanță. A avut demnitatea să primească, personal, premiul Zmeura de Aur pentru cea mai proastă actriţă în rolul „Catwoman”.

În 1998, Berry a primit laude pentru rolul din „Bulworth”, iar în anul următor a portretizat prima femeie de culoare ce urma să fie nominalizata la Oscar cu filmul biografic „Introducing Dorothy Dandridge”.

Munca i-a fost răsplătita cu un premiu Emmy și un Glob de Aur. După ce a refuzat numeroase roluri care implicau nuditate, a decis să accepte „Swordfish”, încurajată şi susţinută de soţul său de atunci, Eric Benét.

În prezent, actriţa are o relaţie cu actorul Olivier Martinez şi aşteaptă al doilea copil, un băieţel, primul fiind o fetiţă din relaţia cu modelul Gabriel Aubry.

Roxana Mera