6.6 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 0:50
No menu items!

Hainele și cosmeticele, păstrate în frigider. De ce fac asta 22 de milioane de femei din Europa

spot_img

Una din cinci femei de pe bătrânul continent păstrează la rece, în frigider, obiecte vestimentare sau produse cosmetice pentru a le asigura un aspect plăcut şi prospeţime

frigider_haine

Aproximativ 22 de milioane de femei din toată Europa îşi folosesc frigiderul pentru păstrarea produselor cosmetice, dar şi a unor obiecte vestimentare.

Un studiu făcut de Samsung arată că una din cinci femei din Europa păstrează la rece, în frigider, obiecte vestimentare sau produse cosmetice pentru a le asigura un aspect plăcut şi prospeţime pentru cât mai mult timp.

Această tendinţă este în creştere şi demonstrează apariţia unei „noi dive” în Europa, denumită „kitchenista”, se arată într-un comunicat al companiei.

În frigiderul „kitchenistei” îşi găsesc locul pulovere, farduri, tratamente de păr, dar şi lenjerie intimă, branţuri pentru pantofi, lac de unghii, măşti pentru conturul ochilor şi haine din caşmir.

Studiul arată că Polonia se situează pe primul loc în topul ţărilor cu cele mai multe „kitcheniste” din Europa: aproape două din cinci femei (6,3 milioane) folosesc frigiderul pentru păstrarea la rece a produselor cosmetice şi de înfrumuseţare.

Germania se situează pe locul al doilea, cu 5,3 milioane de femei care îşi depozitează cosmeticele în frigider, iar Franţa pe locul al treilea, cu 4,5 milioane de femei.

Pe locul al treilea se situează Italia (cu 4 milioane de femei care depozitează cosmetice în frigider), iar pe locul patru Marea Britanie (3 milioane de femei).

Totuşi, potrivit studiului, Franţa este ţara în care trăiesc cele mai multe „kitcheniste” atunci când vine vorba de obiecte vestimentare păstrate la rece. Rezultatele arată că peste jumătate de milion de franţuzoaice (535.000) preferă să îşi păstreze anumite haine la temperaturi scăzute, adică peste o treime din totalul femeilor din Europa care ţin obiecte vestimentare în frigider (1,4 milioane).

Clasamentul este continuat de Polonia (414.000 de femei care ţin obiecte vestimentare în frigider), Germania (198.000), Italia (139.000) şi Marea Britanie (116.000).

„Cum numărul femeilor care investesc în produse cosmetice şi obiecte vestimentare creşte, este normal să observăm un procent semnificativ al femeilor din toată Europa care aleg să le depoziteze mai degrabă în frigider decât în dulăpiorul din baie. Este un secret venit din cercurile pasionaţilor de cosmetice, potrivit căruia anumite produse de înfrumuseţare acţionează mai eficient şi se păstrează mai bine dacă sunt ţinute la temperaturi scăzute”, spune Emma Hill, un beauty expert cunoscut la nivel internaţional.

Acesta este un studiu online reprezentativ la nivel naţional în cinci ţări europene (Italia, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Polonia).

Cercetarea a fost realizată în rândul adulţilor cu vârsta peste 16 ani. Au fost realizate aproximativ 1.000 de interviuri în fiecare din cele cinci ţări incluse în cadrul studiului.

R.D.