8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 8:12
No menu items!

Guvernul va proteja familiile cu venituri mici de creşterea preţurilor la energia electrică

spot_img
Guvernul va proteja familiile cu venituri mici de creşterea preţurilor la energia electrică
foto: realitatea.net

 

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a declarat vineri că Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru a proteja familiile cu venituri mici faţă de creşterea preţurilor la energia electrică.


”Ceea ce pregăteşte Guvernul este o măsură care să fie activă în sensul ca aceia care au venituri pe membru de familie mici, care sunt vulnerabili în faţa măririi preţului la energie, să beneficieze de o măsură de protecţie activă. Mă refer la o chestiune financiară care să nu-i lase descoperiţi”, a declarat Dan Nica.

Ministrul a mai adăugat că de această protecţie socială ar putea beneficia aproximativ 600.000 de familii, nu doar pensionari, ci şi salariaţi cu venituri modeste.

”Va exista o limită care să aibă o arie de cuprindere a categoriilor vulnerabile, nu doar pensionari. Pot fi salariaţi cu venituri mici şi care mai au şi unu sau doi copii, nu se va limita doar la pensionari. Pentru protecţia acestora în faţa creşterii preţurilor la energie există două variante: ori factura să fie cu preţul mai mic ori să primească compensarea pentru factura care le-ar veni mai mare”, a precizat Dan Nica.

A.V.