11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:20
No menu items!

Guvernul stopează din nou angajările la stat. Decizia, amânată ulterior

spot_img

Guvernul vrea să oprească din nou angajările la stat, după ce premierul Florin Cîțu le-a dat undă verde în luna februarie. În ultimele 6 luni, alte sute de angajări s-au făcut în aparatul administrativ, dar prim-ministrul susține că „doar au fost mutate instituții”.

UPDATE ORA 15.30

În timpul ședinței de Guvern de luni, actul normativ modificat a fost luat în discuție, dar a fost schimbat un alt articol. Practic, cel refeitor la blocarea angajărilor în aparatul bugetar a fost amânat până la 31 decembrie.

ȘTIREA INIȚIALĂ

După ce și-a făcut toate schimbările de care a avut nevoie la ministere și instituții, Florin Cîțu a ajuns la concluzia că e cazul să oprească angajările făcute pe bandă rulantă la stat. Astfel, în ședința de guvern de luni sau în următoarea, se va decide ca doar Ministerul Sănătății și cel al Educației să mai poată angaja personal.

La sfârşitul lunii iunie, conform unor date de la Ministerul Finanţelor, numărul personalului din Secretariatul General al Guvernului (SGG) a crescut cu peste 1.000 de angajaţi în perioada august 2019 – martie 2021 (Guvernul Orban și Guvernul Cîțu).

Marilena Nedelcu