6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:59

Guvernul retrage ordonanţa de salarizare a bugetarilor şi va propune un proiect nou

spot_img

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat miercuri că Executivul va lucra la un nou act normativ legat de salarizarea bugetarilor, pentru  că ordonanţa anunţată săptămâna trecută a fost abandonată.

”Nu vom continua pe acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului e să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitele fiscal-bugetare pe care ni le permitem”, a afirmat Dan Suciu.

Acesta a spus că în şedinţa de guvern nu s-a luat în discuţie situaţia ministrului Muncii, Ana Costea, care afirma că îşi va da demisia dacă ordonanţa privind salariile va fi pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri.

Suciu a mai declarat că proiectul abandonat de Guvern nu ar fi dus la diminuarea salariului pentru nicio categorie de angajaţi din sistemul bugetar.

Negocierile de marţi dintre sindicalişti şi ministrul Muncii, Ana Costea, au eşuat, oficialul guvernamental promiţându-le liderilor sindicali că va retrage OUG. Ministrul a ameninţat cu demisia în cazul în care nu se va ţine cont de punctul ei de vedere.

T.S.