10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:22
No menu items!

Guvernul Orban îşi asumă răspunderea în Parlament. Cele trei proiecte: legile Justiţiei, OUG privind transportul elevilor și Legea plafoanelor bugetare

spot_img

Premierul Ludovic Orban va prezenta, începând cu ora 12,00,în ședința Camerelor reuite, cele trei proiecte pentru care Guvernul său îşi angajează răspunderea. 

Este vorba despre proiectul de lege privind funcţionarea instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020, proiectul de lege cu referire la transportul elevilor și proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020.

Cele trei legi au fost trimise, miercuri, Parlamentului pentru declanşarea procedurii de angajare a răspunderii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că ia în calcul să scoată din pachetul de legi pe justiție prevederile privind prorogarea unor termene.

Anunțul vine după după ce senatorii au decis, miercuri, în unanimitate, prorogarea termenului de intrare in vigoare a pensionarii anticipate a magistratilor, pana la 1 ianuarie 2022. De asemenea, a fost amânată, până la 1 ianuarie 2021, trecerea la completurile de trei judecători, la instanţele de apel.

”Noi am convocat şedinţă de Guvern pentru mâine, la ora 10.00, când expiră termenul până la care parlamentarii pot să depună amendamente la cele trei legi. (…) E posibil să nu mă includem în proiectul care vizează legile justiţiei decât acea prorogare de termen care vizează creşterea vechimii de la 2 ani la patru ani de zile. Este posibil, în schimb, să primim unele amendamente care pot să ducă la abrogare şi atunci vom discuta sau prorogarea termenului pentru o perioadă mai lungă. Nu pot să anticipez care vor fi amendamentele care vor fi depuse de parlamentari”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Parlamentarii au termen până joi la ora 10.00 pentru a depune amendamente la cele trei proiecte de lege pe careGuvernul Orban își va asuma răspunderea.