21.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 18:00
No menu items!

Guvernul: Lansarea Planului de Relansare Economică a fost un eveniment cultural, cu 200 de participanți

spot_img

Prezentarea planului de relansare economică, organizată în 1 iulie, la Clubul Diplomaților, a fost considerată de Guvern drept un eveniment cultural, după cum se arată într-un răspuns transmis redacției Sursa Zilei.

Pentru ca evenimentul să poată avea loc cu respectarea recomandărilor și restricțiilor emise în starea de alertă, prin participarea a 200 de persoane (președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, membrii Cabinetului, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai sindicatelor, patronatelor, corpului diplomatic, mass-media), Guvernul a definit acțiunea drept una culturală, organizând totul în baza Ordinului comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, emis în 29 mai.

„Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară, așa cum sunt detaliate în Capitolul V – Măsuri și reguli pentru evenimentele/acțiunile culturale organizate în aer liber pe perioada stării de alertă pentru prevenirea răspândirii COVID -19, aprobate prin Ordinul comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii (publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020)

Toți participanții la eveniment au respectat distanțarea fizică impusă de normele sanitare, au purtat mască de protecție medicală, au avut la dispoziție dezinfectant și li s-a măsurat temperatura corporală. De asemenea, suprafețele comune au fost dezinfectate în mod repetat, iar participanții la eveniment au fost dispuși, în aer liber, pe o suprafață de aproximativ 900 de metri pătrați”, se arată în răspunsul trimis Sursa Zilei.

Guvernul ne-a precizat că suma totală a cheltuielilor pentru „tratațiile oferite participanților” a fost de 4.200 lei. Cu alte cuvinte, pentru fiecare participant s-au cheltuit aproximativ 21 de lei.

Andi Topală