17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 13:58

Guvernul Cîțu, din care fac parte și liderii USR PLUS, mai dă 3 miliarde de lei pentru PNDL II

spot_img

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă care prevede finanţarea suplimentară, de la Ministerul Dezvoltării, a proiectelor aflate în derulare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. USR PLUS se opune vehement acestor programe, pe care le-a catalogat drept “stil Dragnea” și a cerut, la ultima ședință a coaliției, ca nici noul PNDL, numit Anghel Saligny, să nu fie supus aprobării în Guvern, pentru că nu îl vor adopta.

Bugetul aprobat acum pentru PNDL etapa a II-a este de 3 miliarde de lei, conform ministrului Dezvoltării, Cseke Attila. el a mai spus că suplimentarea de buget este menită să acopere costurile majorării preţurilor materialelor de construcţii şi a salariilor.

Avem în prezent 4.423 de investiţii în diferite stadii de construcţie. Sprijinim proiectele comunităţilor locale şi am luat această măsură pentru a asigura finalizarea acestor investiţii”, a subliniat Cseke Attila.

Beneficiarii care doresc suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanţare prin PNDL etapa a II-a trebuie să depună o solicitare, însoţită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

USR PLUS a decis, în ședința de conducere, că nu va mai sprijini programele tip PNDL, care sunt de fapt “programe pesediste de mituit primarii”, conform declarațiilor liderilor formațiunii.

M. Nedelcu