16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:54
No menu items!

Guvernul britanic plănuiește amenzi pentru părinții care nu-și trimit copiii la școală, din toamnă

spot_img

Părinții din Anglia care nu reușesc să-și trimită copiii înapoi la școală în septembrie se vor confrunta cu amenzi dacă nu au un motiv întemeiat pentru a nu participa, a spus secretarul de educație, citat de The Guardian. Amenzile pentru absențe au fost suspendate în timpul blocajelor generate de pandemie.

Guvernul urmează să dezvăluie planurile la sfârșitul acestei săptămâni pentru redeschiderea completă a școlilor în toamnă, când va deveni obligatoriu ca elevii din toate categoriile să revină la cursuri, cu excepția cazurilor în care există creșteri locale ale ratelor de infecție.

„Va fi obligatoriu ca copiii să se întoarcă la școală, cu excepția cazului în care există un motiv foarte bun sau un punct local unde a trebuit să existe blocaje locale”, a spus Gavin Williamson pentru Nick LBC la emisiunea Mic dejun.

„Trebuie să revenim la învățământul obligatoriu. Dacă nu există un motiv întemeiat pentru absență, vom analiza faptul că am aplica amenzi familiilor dacă nu își trimit copiii înapoi la școală.”, a afirmat oficialul din educație.

Directorii și sindicatele didactice au cerut să nu fie introduse amenzile, avertizând că mulți părinți vor rămâne îngrijorați cu privire la riscurile continue pentru sănătate și că școlile vor trebui să-și reconstruiască încrederea, mai degrabă decât să penalizeze.

Amenzile pentru neprezentare au fost suspendate în timpul pandemiei Covid-19, iar părinții au dat dreptul de a alege dacă copiii lor se întorc, deoarece școlile s-au deschis mai larg de la începutul lunii iunie.