10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 17:50
No menu items!

Liderul PNL care a picat Bacalaureatul, la 42 de ani, vrea să dea la facultate: „Vreau să mă licențiez”

spot_img

Liberalul de 42 de ani care a picat Bacalaureatul la Română cu nota 3 anunță că dacă ia examenul, se înscrie și la facultate.

Prim vicepreşedintele PNL Vrancea, Daniel Moroşanu, are 42 de ani şi a susținut pentru prima dată Bacalaureatul, după ce, în urmă cu doi ani, a a absolvit cursurile liceale la seral, conform Mediafax.

La examenul de Bacalaureat, Moroşanu a avut dificultăţi la proba scrisă la limba română: liderul liberalilor vrânceni a luat nota 3,60.

În schimb, nota la Istorie a fost 7,55, iar la Geografie candidatul a obţinut 8,65.

Politicianul a contestat nota la română şi acum aşteaptă rezultatele recorectării tezei. El susţine că după ce va promova Bacalaureatul, se va înscrie la facultate. Moroşanu şi-a propus un obiectiv: nu o să facă doctoratul pentru că nu vrea să plagieze „aşa cum a făcut Ponta”.

„Sunt foarte nemulţumit de nota obţinută şi am depus contestaţie imediat după ce am aflat rezultatul. Mă aştept să iau minimum 5, am făcut de 5. În prima fază nu mă gândeam la facultate, era o ambiţie personală să iau acest examen şi să am bacalaureatul. Dar această presiune mediatică de la nivel central şi nivel local m-a determinat, pentru că am capacitatea şi sunt sigur că am capacitatea, o să merg şi la facultate şi o să mă şi licenţiez. Nu o să fac doctoratul ca Ponta, nu vreau să plagiez, dar mă licenţiez”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, Daniel Moroşanu.

În plan politic, Daniel Moroşanu este considerat a fi un apropiat al ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan. Din 2017 el conduce Departamentul de Politici Publice al PNL Vrancea fiind numit prim vicepreşedinte al organizaţiei. În 2016, Moroşanu a pierdut alegerile pentru poziţia de primar al comunei vrâncene Vidra.