16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:37
No menu items!

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Unde se duc cei mai mulți bani

spot_img

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani.

Bugetul Ministerului Sănătății crește cu 3,7 miliarde lei, Ministerul Dezvoltării primește în plus 2,3 miliarde lei, Ministrul Investițiilor are un plus de 760 de milioane de lei, iar Ministerul Transporturilor 660 de milioane de lei.

Premierul a justificat creșterea sumelor alocate la fondul de rezervă al Guvernului prin solicitările primite pentru remedierea inundațiilor și altor calamități, în valoare de circa 1 miliard de lei.

„La baza rectificării stă o reevaluare a PIB în lumina și a informațiilor pe care le-am avut azi referitoare la creșterea economică, PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde față de 1,11 miliarde la începutul anului”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul a afirmat că în prima parte a anului, investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea PIB.

”Nu cred că a mai fost un an în care să vedem o astfel de contribuție, cred că în trimestrul II am avut o contribuție de 5 puncte procentuale, ceea ce arată că investițiile sunt motorul creșetrii economice”, a spus Cîțu.

În privința deficitului general consolidat, în sumă absolută, crește de la 80 de miliarde la 83, 8 miliarde și reprezintă un deficit bugetar de 7,13 la sută din PIB.

                                                                                                                   Adina Silav