19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 21:48

Pe model Iohannis, Florin Cîțu ANALIZEAZĂ demisiile miniștrilor: “Eu sper într-o guvernare de dreapta, nu demit pe nimeni”

spot_img

Premierul Florin Cîțu analizează demisiile miniștrilor USR PLUS și nu va demite nici prefecții, nici membrii formațiunii din eșalonul doi al Guvernului, pentru că speră încă într-o guvernare de drepta, cu el premier. Declarațiile prim-ministrului au fost făcute la finalul ședinței de guvern de marți, în care s-a adoptat rectificarea bugetară.

În contextul demisiilor miniștrilor USR PLUS din Guvern, premierul Flirin Cîțu a răspuns că va analiza situația mai întâi și apoi va veni și cu un răspuns. El a precizat că la ședința de Guvern s-a asigurat cvorumul cu ceilalți miniștri prezenți, dar au fost în sală și secretarii de stat din ministere.

“-Încă analizez situația politică în care ne aflăm.

-Aveți documentele cu demisiile? Le-ați văzut?

-Nu, încă analizez“, a răspuns prim-ministrul.

“-Urmează să fie demiși secretarii de stat USR din Guvern, în zilele următoare?”, a fost următoarea întrebare.

“-Când o să iau o decizie, o să vă anunț. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu, în continuare, mizez pe o guvernare de dreapta în România“, a explicat scurt Florin Cîțu.

Întrebat dacă după discuția cu președintele Klaus Iohannis este posibil ca miniștii USR-PLUS să-și retragă demisiile, Florin Cîțu a răspuns: „Bineînțeles că este posibil”.

USR PLUS susține că își va retrage demisiile doar dacă este schimbat din funcție prim-ministrul Florin Cîțu.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 16:00, o întâlnire cu vicepremierul demisionar Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, la Palatul Cotroceni. Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS alături de Dan Barna, este plecat din țară și nu poate fi prezent la discuții.

Marilena Nedelcu