2.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 20:12
No menu items!

Grindeanu anunţă aprobarea bugetului Transporturilor în comisiile parlamentare. Ce proiecte sunt pe lista de priorități

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marți seara, că a fost aprobat bugetul instituţiei pe care o conduce în comisiile de transporturi din Parlament. Potrivit lui Grindeanu, cei mai mulţi dintre parlamentari au înţeles importanţa dezvoltării infrastructurii.

“A fost aprobat bugetul Ministerului Transporturilor, acum la Comisia Parlamentară pentru transporturi. Majoritatea colegilor parlamentari a înţeles importanţa dezvoltării infrastructurii. Anul viitor avem la dispoziţie peste 17 miliarde de lei. O creştere de 20% faţă de anul acesta. Peste 9 miliarde de lei reprezintă finanţare europeană, pentru proiecte esenţiale de infrastructură. Cu 30% mai mulţi bani europeni, faţa de anul acesta. Drumul Expres Craiova-Piteşti, Autostrada Sibiu-Piteşti, A7-Autostrada Moldova, pe modul rutier”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook. 
 
Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre alte proiecte finanţate prin bugetul de stat.
 
“Liniile de cale ferată: Arad-Timişoara-Caransebeş, Curtici-Simeria, Bucureşti-Giurgiu şi legătura cu frontiera. Continuarea lucrărilor la Magistrala 5 a metroului din Bucureşti şi asigurarea legăturii cu Aeroportul Henri Coandă. Dezvoltarea infrastructurii portuare, la Constanţa dar şi la Tulcea. Sunt doar câteva exemple”, a mai arătat Grindeanu.
 
Raluca Dan