15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:44
No menu items!

GRECIA: Postul public de radio şi televiziune ERT, închis de Guvern

spot_img

GRECIA: Postul public de radio şi televiziune ERT, închis de Guvern

Guvernul grec a anunţat şi a pus imediat în aplicare măsura de închidere temporară a canalelor televiziunii publice ERT, la presiunea creditorilor săi internaţionali, în pofida opoziţiei înverşunate a sindicatelor şi a unor parteneri din coaliţia guvernamentală.

Posturile naţionale de radio şi televiziune din Grecia ERT au încetat să mai emită marţi seară în jurul orei locale 23.00 (20.00 GMT), iar ecranele televizoarelor au devenit negre, emiţătorul principal situat pe un munte din apropierea Atenei fiind oprit de poliţie, potrivit unei surse sindicale, citată de AFP.

„Este ilegal. Guvernul a oprit emiţătorul principal. Asta seamănă mai degrabă cu guvernul lui Ceauşescu decât cu o democraţie”, a declarat pentru agenţia France Presse preşedintele principalului sindicat al salariaţilor din televiziune, Panayotis Kalfayanis.

Decizia a fost anunţată în cursul după-amiezii de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Simos Kedikoglou. „Difuzarea ERT se va opri la încheierea programelor de seară”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că ERT constituie „un caz excepţional de lipsă de transparenţă şi cheltuieli incredibile. Iar toate acestea se încheie acum”.

C.I.