11.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 22:46
No menu items!

Google primește un răgaz de trei luni pentru a se conforma legislaţiei din Franţa în ceea ce priveşte protecţia datelor

spot_img

Google primește un răgaz de trei luni pentru a se conforma legislaţiei din Franţa în ceea ce priveşte protecţia datelor

Comisia naţională franceză de informatică şi libertăţi (Cnil) i-a acordat joi companiei Google un termen de trei luni pentru a se conforma legislaţiei din Franţa în ceea ce priveşte protecţia datelor şi l-a avertizat că, în caz contrar, riscă sancţiuni financiare, informează AFP.

Avertizarea vine ca urmare a unui proces început în octombrie 2012 de către cele 27 de autorităţi europene de protecţie a datelor care au somat deja grupul, la unison, să se conformeze Directivei europene Informatică şi Libertăţi. De această dată numai Cnil se adresează gigantului internet.

„Google nu este în conformitate cu dreptul naţional”, a afirmat Isabelle Falque-Pierrotin, preşedinte al Cnil care a identificat „o serie de lipsuri”.

Totodată, Cnil cere ca utilizatorii să fie informaţi şi ca acordul lor să fie obţinut în prealabil „înainte de a instala, în terminalele lor, cookie-uri”, care urmăresc internautul.

Dacă în termen de trei luni Google nu va îndeplini modificările cerute, Cnil „va putea atunci să declanşeze faza sancţiunilor financiare”, care în Franţa, pot ajunge la maximum 150.000 euro, a anunţat preşedinta comisiei.

„Politica noastră de confidenţialitate respectă legea europeană şi ne permite să oferim servicii mai simple şi mai eficace. Suntem pe deplin implicaţi în schimburile cu autorităţile pentru protecţia datelor şi vom continua să o facem”, a precizat, un purtător de cuvânt al companiei Google.

Obiectul contenciosului este reprezentat de noua politică de confidenţialitate a Google care a redus în martie 2012 circa 60 de reguli de utilizare la una singură, regrupând astfel informaţiile mai multor servicii, care erau separate, ca mesageria Gmail şi reţeaua Google+.

C.I.