19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:33
No menu items!

Google pregăteşte dezvăluirea programului Android One

spot_img

În cazul în care Android One va fi un succes în India, Google plănuieşte să extindă acest program şi în alte ţări

 Android One

Google a dezvăluit programul Android One în cadrul evenimentului I/O 2014, care promite telefoane performante la preţuri accesibile pentru ţările în curs de dezvoltare.

Compania a anunţat un eveniment stabilit pentru data de 15 septembrie în India, unde este aşteptat anunţul primelor astfel de dispozitive.

Android One va fi testat pe piaţa din India, unde există mai multe companii locale care ar putea produce telefoane ieftine. Potrivit Economic Times, citat de go4it.ro, Google va oferi producătorilor precum Micromax, Karbonn şi Spice limitele de specificaţii pentru dispozitivele programului One, iar aceştia vor crea dispozitivele şi le vor vinde la preţuri cuprinse între 115 şi 165 de dolari americani.

Utilizatorii Android One nu depind de producători sau operatori pentru actualizări de software. Fiecare versiune nouă va veni direct de la Google, ceea ce sugerează că nu va fi aplicată nicio interfaţă personalizată de producător, telefoanele oferind experienţa Android AOSP.

În cazul în care Android One va fi un succes în India, Google plănuieşte să extindă acest program şi în alte ţări în care piaţa de smartphone-uri nu este încă foarte matură. Cu toate acestea preţul de peste 100 de dolari pentru un astfel de telefon ar putea fi prea mare pentru ţările emergente.

C.A.