13.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 17:40
No menu items!

Google aniversează 14 ani de existență

spot_img

Google 14 ani years

Google aniversează, joi, 14 ani de existență și marcheaz acest eveniment prin modificarea logoului de pe pagina principală. Noul doodle conține literele Google scrise pe un tort cu lumânari.

 

Google Inc., care deţine cel mai popular motor de căutare pe internet, a fost fondată în 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin.

Motorul de căutare Google, cea mai simplă metodă de căutare pe internet, are o bază de date cu peste 8 miliarde de situri și este accesat zilnic de milioane de oameni.

În timp, Google şi-a completat portofoliul cu diverse servicii, printre care Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome, dar şi reţeaua de socializare Google Plus, ca răspuns la Facebook. De asemenea, Google deţine site-ul YouTube.

Cu doua zile înainte de a 14-a aniversare, acţiunile Google au atins un nou maxim record, pe bursa de la New York, ajungând la 750 dolari. Potrivit Bloomberg, această creștere pe bursă se datorează optimismului investitorilor privind perspectivele de creştere ale veniturilor din publicitatea pe internet.

Cererile pentru serviciile oferite de Google în domeniul publicităţii pe internet, inclusiv pe segmetnul serviciilor de internet mobil, au cunoscut o creștere semnificativă.

Google a deschis, la 1 noiembrie 2010, o filială și la Bucureşti, echipa română fiind coordonată de Dan Bulucea.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor, cu ocazia celebrării unor evenimente sau a unor personalități, toate căutările utilizatorilor Google.

Primul doodle a fost creat în 1998, când fondatorii Google au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada, ocazie cu care au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google.