17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:00
No menu items!

Gheorghe Ștefan „Pinalti”, pus sub acuzare de DNA. UPDATE

spot_img

Primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan a venit, luni, la DNA, pentru a afla acuzațiile ce i se aduc în  dosarul privind suspiciunile de corupție de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Pinalti 1_SZ

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, este urmărit penal pentru că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA, pentru obţinerea licenţei postului Giga TV.

UPDATE.

Procurorii DNA îl acuză pe primarul Ștefan, care controlează și postul de televiziune GIGA TV, de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

La cererea suspectului Gheorghe Ştefan care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deținătoare a postului de televiziune GIGA TV, suspectul Hrebenciuc Viorel, deputat, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe suspecta Laura Georgescu, preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv. În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte – membru al Comitetului Executiv Naţional, organul de conducere şi de decizie al partidului. Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, funcţie care îi conferă automat calitatea de membru al organului central de conducere şi de decizie al partidului – Comitetului Executiv Naţional.

comunicat DNA

Anchetatorii au mai stabilit că Gheorghe Ștefan a fost sfătuit de Narcisa Iorga, membru CNA, acuzată de asemenea în acest dosar, să apeleze la cunoștințele din mediul politic, pentru a influența votul celorlalți membri ai CNA. Primarul Gheorghe Ștefan „Pinalti” l-a rugat pe deputatul Viorel Hrebenciuc să intervină la președinta CNA, Laura Georgescu, pentru a fi sigur că obține revocarea actului administrativ emis de CNA în data de 17 septembrie 2013, prin care i-a fost retrasă licenţa postului tv.

Ca urmare a exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu de către suspecta Georgescu Laura, preşedinte C.N.A., în mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care, la şedinţa din 17 septembrie 2013 votaseră pentru retragerea licenţei postului TV, în şedinţa din 1 octombrie 2013, au votat în favoarea postului TV anterior sancţionat. Aceasta, în condiţiile în care situaţia de fapt nu se modificase, în afara existenţei unei contestaţii, depuse la data de 24 septembrie 2013 (ce conţine doar 2 pagini şi jumătate), fără a se fi întocmit vreun document de natură tehnică în cadrul instituţiei pentru a se verifica argumentele susţinute în respectiva contestaţie.

comunicat DNA

Ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul CNA a explodat luna trecută cu punerea sub acuzare a liderului PSD Viorel Hrebenciuc, a reprezentantului Administraţiei Prezidenţiale în CNA, Narcisa Iorga şi a şefei CNA, Laura Georgescu. În anchetă mai sunt vizați primarul Gheorghe Ștefan, dar și un cunoscut realizator de televiziune.

Într-un alt dosar, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan este urmărit penal sub acuzația că, în 2009, folosindu-se de interpuşi, dar și de funcția din partid, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ.