25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:44
No menu items!

Gestul lui Dan Barna care a trezit indignare. A chemat un angajat al Camerei Deputaților să îi ridice ochelarii. VIDEO

spot_img

Moment incredibil surprins, luni, în Parlament, la „Ora premierului”. Vicepremierul Dan Barna, aflat în zona rezervată Guvernului, chiar lângă Florin Cîțu, și-a scăpat ochelarii pe jos, dar nu a făcut niciun gest pentru a-i recupera.

Gestul care a urmat a deranjat și a umplut de indignare mii de internauți. Barna a ridicat un deget către un angajat și i-a aratat ochelarii căzuți. Angajatul se conformează, ridică ochelarii și îi dă șefului USR. Totul a durat aproximativ 30 de secunde.

Despre acest episod, Dan Barna a declarat ulterior că este o întâmplare banală și că avea de gând să îi ia singur după intervențiile parlamentarilor de la tribună. Barna a susținut că nu avea nevoie peramanent de ochlari și că de aceea nu s-a grăbit să îi ridice.

„Este o întâmplare absolut banală. Ascultându-l pe domnul Ciolacu, mi-au căzut ochelarii de pe pupitru și i-am lăsat acolo, gândindu-mă că o să-i iau în momentul în care se vor termina intervențiile, că mi se părea ciudat să mă ridic atunci. Am spus că oricum nu trec pe acolo parlamentari. Dar colega de alături a observat și a avut inițiativa să-i facă semn unui coleg din staff-ul Camerei (n.r. Camera Deputaților), pe care l-a rugat să vină să ridice ochelarii. Omul a venit, m-a întrebat unde sunt și i-am spus că sunt acolo, jos, în față. I-a luat, mi i-a dat, i-am mulțumit. Subiect încheiat”, a declarat, pentru Mediafax, Dan Barna.

„Nu aveam nevoie permanent de ei. Stăteau pe pupitru, au alunecat… Chiar m-am gândit să nu-i uit și să plec fără să-i iau”, a mai spus Dan Barna.

 

Un gest similar care a uimit la momentul respectiv a aparținut președintelui Klaus Iohannis. În 2015, președintele a șocat opinia publică, atunci când a fost suprins, la Paris, la aeroport, când și-a aruncat paltonul pe mașină din cauză că cei de la SPP nu au fost atenți la el să îl preia.