30.4 C
București
vineri, 12 august 2022 - 20:43
No menu items!

Germania: record al deceselor COVID-19, caută restricții mai dure din cauza mutației extracontagioase

spot_img

Germania a raportat un număr record de 1.188 de decese zilnice cauzate de COVID-19 vineri, la doar câteva zile după înăsprirea ulterioară a unui blocaj național, pe fondul temerilor că o variantă mai transmisibilă a coronavirusului poate pune presiune suplimentară pe spitalele aflate în dificultate, relatează Reuters.

Cea mai mare și mai populată economie din Europa speră să poată limita răspândirea virusului până când suficientă populație va fi vaccinată împotriva COVID-19 pentru a obține imunitatea de turmă.

Marți, cancelarul Angela Merkel și premierii de stat au convenit să restricționeze pentru prima dată călătoriile neesențiale pentru locuitorii din zonele afectate din toată Germania, după ce un blocaj decretat în decembrie nu a reușit să reducă semnificativ numărul de infecții.

Numărul de morți raportat vineri de Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecțioase a depășit vineri un record anterior de 1.129 înregistrat pe 30 decembrie, ducând totalul în legătură cu pandemia la 38.795.

RKI a confirmat, de asemenea, alte 31.849 de infecții noi, una dintre cele mai mari cantități zilnice de până acum.

„La fiecare două minute, cineva moare de coronavirus în Germania”, a declarat premierul bavarez Markus Soeder parlamentului regional, îndemnând criticii să ia în serios amenințarea.

Premierul statului estic Turingia, una dintre cele mai afectate zone din Germania, a cerut guvernului de la Berlin să extindă oprirea la întreaga economie, ca în primul val al pandemiei, pentru a stopa creșterea infecțiilor.

„Nu văd nicio altă opțiune”, a declarat Bodo Ramelow pentru radiodifuzorul MDR, la scurt timp după ce statul vecin Saxonia a raportat prima descoperire a variantei mai transmisibile a virusului la un călător care se întorcea din Marea Britanie.

La Berlin, unul dintre cele mai afectate state din Germania, autoritățile au amânat redeschiderea școlilor după pauza de Crăciun până pe 25 ianuarie. Acestea trebuiau să repornească luni.

De asemenea, Germania are în vedere suspendarea zborurilor din alte țări, inclusiv Irlanda, din cauza îngrijorărilor cu privire la noua variantă a virusului, a raportat radiodifuzorul n-tv, citând surse guvernamentale.