18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:40
No menu items!

Germania: Crime inspirate din Evul Mediu. Victimele, fascinate de ezoterism, găsite cu lovituri de arbaletă în craniu și corp

spot_img

Autoritățile din Germania au făcut o serie de descoperiri halucinante: cinci persoane decedate care au fost ucise folosind practici din Evul Mediu, relatează AFP.  Câteva din aceste victime au fost omorâte cu lovituri de arbaletă. Arbaleta este o armă din Evul Mediu constând dintr-un arc montat pe un suport, care servea la aruncat săgeți sau proiectile. Potrivit autorităților  toate datele arată că cei decedați erau fascinați de ezoterism, imagerie și arme medievale, scriu mai multe publicații străine.

Astfel, un bărbat în vârstă de 53 de ani,  care a fost găsit mort cu mai multe săgeţi de arbaletă în craniu şi în corp și identificat drept W. Torsten, avea un magazin medieval la Hachenburg, în landul Renania-Palatinat, „Milites Conductius”, în care erau vândute pumnale şi spade din Evul Mediu. El purta o barbă lungă şi albă şi, spun autoritățile germane, se pare că organiza, seara, sesiuni de luptă cu spada. El şi-a tatuat pe braţe simboluri alchimiste, o mişcare ezoterică în Evul Mediu care pretindea că transmută metale.

Toate victimele erau membri ai unei ligi de turniruri de cavaleri, potrivit tabloidului Bild, citat de news.ro.

Anchetatori continuă să verifice amănunţit două locuri – un han la Passau, în landul Bavari – unde au fost găsite în acest weekend ttei corpuri străpunse de bolţuri de arbaletă, şi Gifhorn, în landul Saxonia Inferioară, în apartamentul uneia dintre cele trei victime, în care au fost găsute luni alte două cadavre ale unor femei.

Rezultatele preliminare ale autopsiilor de la Passau, comunicate marţi dimineaţa de poliţia bavareză, arată că două dintre cele trei victime, îmbrăcate în negru şi care purtau piercinguri, au fost ucise cu bolţuri – în inimă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani şi o femeie în vârstă de 33 de ani. Amândoi erau lungiţi pe un pat, ţinându-se de mână.

Alte bolţuri au fost trase apoi, postmortem, probabil de a treia vitimă, o femeie în vârstă de 30 de ani, Farina C., care s-ar fi sinucis apoi cu arbaleta, trăgându-şi un bolţ în gât. ”Niciun element nu arată că ar fi avut loc vreo ceartă între persoanele prezente” în cameră, a anunţat poliţia bavareză. 

”Examene care să stabilească dacă au luat eventual medicamente, au consumat alcool sau stupefiante au fost dispuse”, a precizat ea.

Testamente ale celor două victime lungite pe pat au fost găsite în camera hanului, potrivit presei locale. Rezultatele autopsiilor celorlalte două victime – două femei în vârstă de treizeci şi ceva de ani – găsite acasă la Farina C., nu sunt cunoscute încă. Însă ele nu au fost ucise cu arbaleta, potrivit anchetatorilor.

Eduard Colison