26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:50
No menu items!

George Simion a pornit în marșul AUR. Miting în București

spot_img

Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a pornit, duminică, de la Ploieşti, în marş către Capitală, pentru a protesta împotriva agresiunii ruse dar și împotriva „regimului Iohannis”.

George Simion le-a spus manifestanților AUR care au plecat în marș, duminică dimineață, de la Ploiești către București, că „regimul Iohannis trebuie dat jos”.  

„Pentru a da jos regimul Iohannis, împotriva dezmăţului din energie, împotriva preţului de la RCA, preţului de la carburanţi. Bineînţeles, vedem ce se întâmplă şi la graniţele noastre. Suntem alături de cei 500.000 de români din Ucraina şi condamnăm agresiunea rusă, dar regimul Iohannis trebuie dat jos, este acelaşi regim care nu s-a ocupat de dotarea armatei şi care ne-a făcut să fim irelevanţi pe scena internaţională, nu contăm în momentul ăsta din punct de vedere internaţional”, a afirmat George Simion.  

Peste 1.500 de susţinători ai AUR au plecat către Bucureşti, într-o coloană de autocare, mașini și microbuze.

Mitingul din Capitală este programat la ora 14. 

Jandarmeria București a transmis că va acționa pentru prevenirea şi gestionarea oricăror situaţii ce pot aduce atingere ordinii publice. Poliția rutieră va asigura măsuri  de  protecţie  pentru  participanţii  la  trafic  şi,  dacă situaţia  o  va  impune,  vor  interveni  pentru  fluidizarea  circulaţiei  şi  aplicarea  de  măsuri specifice  în  zonă. 

M. Nedelcu