21.8 C
București
luni, 24 iunie 2024 - 6:22
No menu items!

Generația lockdown. Spionii cer să lucreze de acasă

spot_img

Spionii din noua generație cer să lucreze de acasă. Serviciile de informații din Germania au dificultăți tot mai mari în recrutarea de noi agenți. O problemă cu care se confruntă din perioada pandemiei, deoarece candidații care aplică pentru un astfel de job vor să lucreze „de la distanță”.

Nu vor să renunțe nici la telefoanele personale, a transmis șeful serviciului german de informații (BND), citat de Reuters.

„Nu putem oferi condițiile de muncă obișnuite în alte servicii”, a spus Bruno Kahl, șeful BND, care a adăugat că este tot mai greu să găsească un număr suficient de angajați calificați pentru o astfel de profesie, în condițiile în care generația „baby boomer” (cei născuți în perioada 1946-1964) se apropie de vârsta de pensionare.

„Munca de la distanță nu prea e posibilă la BND, din rațiuni de securitate, iar faptul că nu poți să-ți iei telefonul mobil personal cu tine la muncă, e prea mult pentru tinerii din ziua de azi aflați în căutarea unui job”, a spus Kahl.

În BND lucrează în prezent în jur de 6.500 de angajați, conform informațiilor oficiale publicate chiar pe site-ul acestei instituții.

                                                                                                             Adina Silav