2.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 2:48
No menu items!

General STS, reținut de DNA pentru o șpagă de 75.000 de euro

spot_img

Generalul STS Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului în perioada 2001-2005, a fost reținut de procurorii anticorupție pentru o mită de 75.000 de euro. Acuzațiile sunt de trafic de influență și spălare de bani, șpaga fiind ascunsă într-un contract fictiv de împrumut.

Potrivit DNA, generalul STS (r) i-ar fi cerut unui om de afaceri un Audi Q8 sau un BMW X7 pentru a interveni pe lângă un alt om de afaceri să renunţe la mai multe litigii comerciale pe care firmele celor implicați le aveau în curs.

“Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii mai spus că generalul STS ar fi disimulat suma primită ca șpagă printr-un contract fictiv de împrumut, încheiat cu omul de afaceri care i-a dat banii, martor acum în dosar.

Când a primit suma de 75.000 de euro, pe 12 ianuarie, fostul adjunct al STS a fost prins în flagrant.

Florin Mihalache, general în rezervă al STS, a fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicații Speciale în mandatul lui Ion Iliescu ca președinte, eliberat din funcție laolaltă cu directorul general de atunci, general Tudor Tănase, când Traian Băsescu și-a început primul mandat la Cotroceni.

Marilena Nedelcu