11.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 20:48
No menu items!

Gemeni cu taţi diferiţi au fost descoperiţi în Vietnam

spot_img

Un cuplu vietnamez şi-a dus de curând copiii la Centrul de Analiză şi Tehnologii Genetice din Hanoi pentru un test ADN, ca urmare a presiunii din partea membrilor familiei care au observat că cei doi copii nu seamănă deloc, potrivit lui Le Dinh Luong, preşedintele Asociaţiei Genetice din Vietnam.

Testele au arătat că niciunul nu a fost schimbat la naştere: gemenii au aceeaşi mamă, dar taţi diferiţi.

Luong a declarat că familia a fost surprinsă de această revelaţie, iar la momentul de faţă caută cea mai bună metodă pentru a face faţă situaţiei. Alte detalii nu au fost făcute publice, conform acordului de confidenţialitate cu părinţii.

Gemenii cu taţi diferiţi sunt extrem de rari, conform lui Luong, adăugând că este primul caz cunoscut din Vietnam.

Un caz asemănător a fost raportat în SUA anul trecut, când un tribunal a ordonat unui bărbat din New Jersey să plătească sprijin lunar pentru una dintre gemene, după ce testele au demonstrat că nu el era tatăl celeilalte.

Ovulul are o durată de viaţă cuprinsă între 12 şi 48 de ore, iar un spermatozoid este viabil între 7 şi 10 zile, deci există o fereastră de aproximativ o săptămână în care două ovule pot fi fertilizate de doi spermatozoizi în acte sexuale separate.

Octavian Cătuşanu