14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:17

GALERIE FOTO Plan Roșu de intervenție pe aeroportul din Iași. Un avion cu 107 pasageri s-a defectat înainte de aterizare

spot_img

Autorităţile din Iaşi au activat planul roşu de intervenţie, astăzi, după ce sistemul de navigaţie al unui avion care venea de la Bergamo s-a stricat, iar piloţii nu au putut ateriza în condiţii normale. Aeronava avea 107 pasageri la bord.

Piloţii unui avion Airbus 321, care venea de la Bergamo, au anunţat probleme tehnice la sistemul de navigaţie al aeronavei.

Nu au putut ateriza în condiţii normale, iar autorităţile au trimis pe aeroportul din Iaşi zeci de autospeciale de intervenţie.

La ora 13.13, pe aeroportul din Iași a fost activat planul roșu de intervenție.

La fața locului au fost trimise 22 autospeciale de intervenție cu 44 subofiteri și 6 ofițeri”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

Din fericire, piloții au reușit să controleze aeronava și să aterizeze în siguranță.

“O situație de urgență a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iasi (Wizz Air), ora sosirii 13.25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunțat o problemă tehnică la instrumentul de navigație și au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri.

Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiții de siguranță maximă, fara a fi nevoie de intervenția acestora”, se arată într-un comunicat al Aeroportul Internaţional Iaşi.

C.D.