-1.8 C
București
duminică, 5 februarie 2023 - 21:49
No menu items!

Factura uriașă la curent din Alba este o greșeală. Ce explicații dă furnizorul de energie

spot_img

Familia din Alba, care a primit o factură uriașă la curent, de peste 27.000 de lei, scapă de necaz. Furnizorul de energie susține că factura a fost transmisă automat, în mod eronat, către client din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic.

Electrica Furnizare a anunțat factura respectivă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuție zonal.

“Din cauza unei anomalii pe lanțul de facturare și în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client”, precizează sursa citată.

Compania Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcționare a întregului lanț de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză.

Și asta după ce familia din Alba Iulia a făcut publică factura, pe care a primit-o în weekend.

„Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul acestora, postat în mediul online, alături de factura în cauză.

                                                                                                                    Adina Silav

Factură uriașă la curent. Cât are de plătit o familie din Alba