7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:24
No menu items!

GALERIE FOTO. Miracol în Turcia. Femeie salvată de sub dărâmături după 100 de ore

spot_img

O femeie a fost salvată vineri în oraşul Kirikhan din Turcia de o echipă germană de intervenţie, după ce a petrecut mai mult de 100 de ore sub dărâmăturile unei clădiri devastate de seismele de luni. Salvatorii au săpat aproape 50 de ore prin moloz ca să ajungă la ea, „o muncă la centimetru”, au povestit ei după ce și-au încheiat această misiune, transmite AFP.

„Echipa de salvare a avut nevoie de peste 50 de ore pentru a-şi face drum printre dărâmături şi a ajunge la această femeie”, a anunţat pe Twitter ONG-ul german I.S.A.R. Germany.

Femeia de 40 de ani, al cărei prenume este Zeynep, a fost preluată imediat de medici, iar starea ei este stabilă, a precizat acelaşi ONG.

Membrii echipei germane au dezvăluit că au reuşit să o hidrateze cu apă şi suc de fructe cu ajutorul unui furtun. Ei au menţinut contactul cu femeia prin intermediul unui mic puţ. „Misiunea de salvare a fost foarte complicată, pentru că spaţiul era foarte strâmt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONG-ului german, Stefan Geine, care a descris „o muncă la centimetru, realizată cu un ciocan hidraulic”. „Femeia a rămas mult timp întinsă pe abdomen, foarte aproape de rude decedate”, a adăugat el.

„Şi pentru noi, această intervenţie este unică”, a mai declarat Stefan Geine, membru al ONG-ului specializat mai ales în asistenţă acordată victimelor unor catastrofe naturale.

„Niciodată până acum nu a fost păstrat un contact atât de îndelungat cu o persoană îngropată sub dărâmături”.

Femeia a rezistat dincolo de pragul de 72 de ore, considerat crucial în găsirea unor supravieţuitori sub dărâmături.

R.D.