14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:40
No menu items!

GALERIE FOTO Inedit în România. Un autobuz a fost transformat în hotel de lux pe roți

spot_img

Ideea a fost pusă în practică de un fost ofițer transmisionist, care o lungă perioadă din viață a lucrat la o firmă care transforma autovehicule. Nu este singura invenție năstrușnică a fostului militar. Îniante, el a transformat un autobuz cu etaj adus din Irlanda. La „parter” a făcut cuptor de pizza, iar la etaj un restaurant cu totul aparte.

Laurenţiu Simion s-a mutat în 2017 în Brașov. Întrega afacere a pornit de la o simplă întrebare.

În 2017 m-am mutat aici, am închiriat o hală care era goală şi a venit un client din Braşov şi m-a întrebat dacă pot să fac un food-track, un camion din acesta pentru făcut burgeri. Având experienţa cu maşinile militare pe care le transformam, am făcut una, am văzut care-i piaţa şi am făcut încă una şi încă una, am mai angajat oameni, iar acum suntem 10 şi am făcut peste 40 de rulote comerciale şi food-truck-uri”, a povestit Laurenţiu Simion de la Sfinx Camper & Conversion.

Pentru ideea de a transforma un autocar în camper, cu dotări de lux, Laurențiu Simion a accesat fonduri europene.

Am mai făcut un autobuz, adus din Irlanda, cu un cuptor de pizza la parter şi cu un restaurant la etaj, plus camioane şi rulote. Când a venit pandemia, cererea pentru rulote comerciale şi food-truck-uri n-a mai fost pentru că n-au mai fost evenimente, dar noi făcuserăm şi camper-e. Autorulote am făcut în 2018, una, iar cererea este destul de mare, astfel că ne-am apucat să facem din acestea.

Până acum am făcut peste 15, dar e vorba de dube, cum ar veni, transformate în rulote, trei vehicule de expediţie – foste camioane de armată sau de pompieri – transformate şi acum avem acest autobuz cu etaj, care, în principiu, este pentru închiriat pentru evenimente, trupe, cântăreţi, evenimente gen zi de naştere sau altele asemănătoare”, a mai explicat Laurenţiu Simion.

Inventatorul spune că astfel de autobuze transformate în restaurante sau hoteluri sunt foarte solicitate de Suedia, SUA și Australia.

                                                                                        C.Dumitrescu