21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:40
No menu items!

Focar de COVID la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova

spot_img

Douăzeci de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova au fost confirmaţi cu COVID-19, fiind transferaţi temporar la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru îngrijiri medicale. Cei mai mulți dintre ei erau vaccinați.

Potrivit Penitenciarului Craiova, 20 de deţinuţi, care se aflau în aceeaşi unitate de deţinere, au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

„Conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire înregistrate în rândul persoanelor private de libertate”, arată Penitenciarul Craiova.

Sursa citată a menţionat că a fost informată despre această situaţie Direcţia de Sănătate Publică Dolj, urmând să fie puse în aplicare măsurile specifice de intervenţie (dezinfectare spaţii, intensificare monitorizare medicală persoane custodiate şi triaj epidemiologic cadre). De asemenea, în acest caz este derulată şi o anchetă epidemiologică

Surse din cadrul penitenciarului au declarat pentru Mediafax că cei mai mulți dintre deținuți erau vaccinați, unii dintre ei cu schema completă.

                                                                                                                    Adina Silav