13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:19
No menu items!

Gafă de proporții la Oscar. Cel mai important trofeu, înmânat greșit unui alt film

spot_img

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar, prezentată de Jimmy Kimmel, s-a desfăşurat la Dolby Theatre din Los Angeles, a fost transmisă în direct de postul american ABC şi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Cel mai important premiu al galei, premiul pentru Cel mai bun film, a fost înmânat, printr-o inexplicabilă eroare a prezentatorului, actorul Warren Beatty, peliculei „La La Land” (regia Damien Chazelle). Peste câteva minute, eroarea a fost corectată şi trofeul a fost atribuit adevăratului câştigător: filmul „Moonlight”, în regia lui Barry Jenkins.

Astfel, echipa La La Land a fost nevoită să coboare de pe scenă şi să înmâneze statueta echipei de la Moonligh care au primit premiul în stare de şoc.

Am deschis plicul şi scria Emma Stone, La La Land. De aia m-am uitat atât de lung şi Faye (Dunaway, coprezentatoare), să ştii că nu am încercat să fiu amuzant”, a declarat Warren Beatty, la scurt timp după ce încurcătura a fost remediată.

La categoria regină a Oscarurilor au mai fost nominalizate producţiile „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La la Land”.

R.D.