22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 16:16

Încep înscrierile la clasa zero. Câte locuri sunt disponibile la nivel național

spot_img

Luni începe prima etapă de înscrieri pentru clasa pregătitoare care va dura până pe 16 martie, iar a doua etapă se va desfăşura între 24 şi 30 martie. Este vorba de aproximativ 180.000 de locuri, la nivel naţional.

“În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Prima etapă a înscrierilor începe luni, pe 27 februarie, şi se va încheia pe 16 martie, iar pentru locurile neocupate sau pentru cei care nu au reuşit să-şi depună dosarul, a doua etapă se va desfăşura în perioada 24-30 martie.

“Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate – şcoala de circumscripţie. Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor. Nu în ultimul rând, inspectoratele şcolare vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, în interesul educaţional al elevului şi în limitele legii”, se explică în comunicatul de presă al Ministerului Educației.

La nivel naţional, sunt aproximativ 180.000 de locuri, iar din experienţa anilor precedenţi, se cunoaşte faptul că cele mai bune şcoli sunt cele mai căutate şi foarte mulţi părinţi fac rost vize de flotant pentru ca elevii să prindă un loc la şcoala dorită.

R.D.