25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:00
No menu items!

Gabriela Scutea semnează pentru lipici la Parchetul General

spot_img

Plecând de la lecția 1 din informații, potrivit căreia orice lucru discutat între doi oameni nu mai e secret, procurorul general, Gabriela Scutea, a avut o ședință ultra-secretă cu un subordonat.

Surse din anturajul subordonatului Gabrielei Scutea (nu dăm nume, doar instituții – Parchetul Militar Iași) ne-au dezvăluit că Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, actualmente procuror la DIICOT Iași, este cel cu care, timp de aproximativ 2 ore, a discutat procurorul general al României.

Scutea și Horodniceanu au stabilit agenda CSM, creionând cine vor fi viitorii membri ai conducerii Consiliului la alegerile … de la începutul anului viitor. Faptul că Scutea se organizează din timp pentru a pune bazele unei construcții trainice, e un lucru lăudabil.

Gurile rele din Parchetul General însă, ne-au atras atenția asupra faptului că procurorul general este doar depășit de numărul mare de atribuții pe care și le-a asumat, încercând să dețină controlul absolut inclusiv asupra chestiunilor care în orice instituție publică sunt delegate aparatului ajutător al comenzii – adjuncți, șefi de servicii, etc.

Ultima decizie pe care a luat-o Gabriela Scutea a fost aceea de a trece în subordinea sa inclusiv secțiunea de Logistică a Ministerului Public, adăugându-și la mapele stufoase, zilnice, până și achizițiile de topuri de hârtie și lipici.

P.S. Informația a ajuns în redacția Sursa Zilei la câteva ore dupa întâlnirea cu pricina, care a avut loc cu aproximativ o lună în urmă, însă din motive care țin de preocupările operative ale jurnaliștilor SZ, publicarea datelor a întârziat până astăzi.