14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:03

Gabriela Firea: „Avem una dintre cele mai scumpe energii din Europa, iar la iarnă, românii ar putea plăti facturi duble la gaz”

spot_img

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea atrage atenția asupra faptului că românii vor avea de suferit din cauza scumpirilor în lanț, mai ales a energiei: “România, sub conducerea guvernelor liberale, a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa”, a declarat Gabriela Firea. 

„În această iarnă, facturile la gaz vor fi duble față de iarna trecută, chiar și pentru consumatorii care au făcut contracte în regim concurențial. România, sub conducerea guvernelor liberale, a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa.

Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică și nu suflă o vorbă despre dublarea prețului la gaze și despre situația dramatică a consumatorul vulnerabil.

Am aflat că iau în calcul dezbaterea rapidă și devansarea cu un an a aplicării legii. Recunosc că au greșit când, la Senat, reprezentanții Coaliției PNL-USR au respins amendamentul PSD care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 și nu în septembrie 2022 cum prevede forma adoptată de Senat”.

Preşedintele PSD Bucureşti anunţă că imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, partidul său va depune la Camera Deputaților mai multe amendamente pentru protejarea consumatorilor în contextul majorărilor tarifelor la utilități.

Cora Dumitrescu