15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:18
No menu items!

Gabriel Cotabiță este conștient. Ce spun medicii de la Floreasca

spot_img

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă este conştient, au anunţat, joi, medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, care spun că ”momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie”

Gabriel-Cotabita-1

Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică. Evaluarea neurologică este în ameliorare. Este conştient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spaţială şi agitatie psihomotorie în planul patului. Pacientul respiră spontan, necesitând intermitent oxigenoterapie pe mască şi are funcţiile vitale în parametrii normali. Se alimentează per os, beneficiază zilnic de şedinţe de psihoterapie şi fiziokinetoterapie.

comunicat Spitalul de Urgență Floreasca

Conform medicilor, o echipa multidisciplinară reevaluează în fiecare zi starea de sănătate încă fragilă a lui Cotabiță.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, pe data de 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel de lux din Capitală. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. După 3 zile de investigații, cauza probabilă a stouplui cardio-respirator a fost o tulburare severă de ritm cardiac, pacientul având astfel de antecedente medicale. Apoi, examenul RMN a reliefat prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. În 19 mai, Gabriel Cotabiţă a fost supus traheostomiei, intervenţie care îi va proteja şi coardele vocale. După încă o săptămînă, medicii vorbeau de o ameliorare în starea lui Gabriel Cotabiţă, care a răspuns la anumiţi stimuli şi a început să respire spontan pe sonda de traheostomie.

S. Marinescu