19.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 15:39

Fusilli cu somon

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

fusilli_somon

Ingrediente:

  • 100 gr somon,
  • 2 căței de usturoi,
  • 10 gr unt,
  • 5 picături ulei,
  • sos Caesar,
  • sare,
  • piper alb,
  • 50 gr fusilli,
  • 250 ml apă.

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar când începe să dea în clocot, se pun pastele la fiert, la foc mediu pentru 8-10 minute.

Între timp, preparăm peștele. Se spală somonul, în 2 ape, se pune pe un prosop se bucătărie și se tamponează pentru a absorbi toată apa de pe el. Se taie apoi cuburi  sau fâsii, medii, de 1- 1,5 cm.

fusilli_somon1

Se pune untul într-o cratiță și se topește, apoi se adaugă uleiul și se sotează usturoiul strivit. Nu se lasă mai mult de 2 minute, apoi se adaugă și somonul.

fusilli_somon2

Se frige la foc mediu, amestecând ușor din când în când, fără a rupe peștele. Când începe să se rumenească, se toarnă sosul Caesar.

fusilli_somon3

Se mărește focul și se amestecă la 10 secunde timp de 1 minut.

Pastele fierte se clătesc cu apă rece, se strecoară și se amestecă cu somonul.

Se servesc calde, cu parmezan ras. Opțional, se poate stropi cu puțină zeamă de lămâie.

fusilli_somon4

Poftă bună!

Nicoleta Popa