25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:03
No menu items!

Furtună puternică în București și mai multe județe. Linii de autobuz și tramvai blocate, copaci căzuți peste mașini. O persoană a ajuns la spital

spot_img

Meteorologii au emis vineri dimineaţă o avertizare meteorologică cod galben de vijelii şi grindină pentru Bucureşti şi mai multe zone din Ilfov, Giurgiu şi Dâmboviţa. Mai mulţi copaci au căzut în Capitală, zeci de maşini fiind avariate. O persoana a fost surprinsă într-un autoturism de un copac doborât de vânt.

ISU Bucureşti – Ilfov semnalează până la acest moment că în mai multe sectorare vântul a doborât copaci.

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU B-IF a gestionat 46 de intervenții (44 în mun. București și 2 in județul Ilfov). Acestea au constat în îndepărtarea a 44 de copaci căzuți, un stâlp cazut și un element de constructie. Au fost avariate 33 de autoturisme și un acoperiș.

O persoana a fost surprinsă întru-un autoturism de un copac căzut. Aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital”, a transmis ISU Bucureşti – Ilfov.

De asemenea, circulaţia tramvaielor liniei 41 este blocată vineri dimineaţa pe strada Turda, la Pasaj Grant, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de alimentare, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Sunt probleme și pe alte linii STB, care sunt blocate din cauza pomilor doborâți de vânt. Este vorba despre de liniile 102, 232, 241.  

ANM a anunţat intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55…60 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, vijelie, descărcări electrice, grindină, local averse care vor acumula peste 15 l/mp.

Zonele vizate sunt Bucureşti și mai multe regiuni din judeţele Giurgiu, Ilfov şi Dâmboviţa.

Conform anunţului meteorologilorm vor fi afectate:  Judeţul Giurgiu – Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ulmi, Mihăileşti, Ghimpaţi, Bolintin Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Letca Nouă, Grădinari, Răsuceni, Clejani, Mârşa, Iepureşti, Cosoba, Bulbucata; Judeţul Ilfov ; Judeţul Dâmboviţa – Crevedia, Ciocăneşti, Tărtăşeşti, Brezoaele, Poiana, Butiman.

Încă două avertizări cod galben

Încă două avertizări cod galben au fost emise de meteorologi în urmă cu scurt timp.

Astfel, până la ora 09:30, în județul Ialomiţa, localitățile Fetești, Făcăeni, Bordușani, Mihail Kogălniceanu, Vlădeni, Movila, Stelnica, dar și în județul Călăraşi, localitățile Modelu, Borcea, Roseți, Jegălia, Unirea, Ștefan cel Mare, Dichiseni, se vor semnala averse care vor acumula peste 20…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Totodată, până la ora 09:00, în județul Călăraşi, localitățile Modelu, Dor Mărunt, Mânăstirea, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Cuza Voda, Independența, Chiselet, Dorobanțu, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă, Vâlcelele se vor semnala averse care vor acumula peste 20…35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

                                                                                                                Adina Silav