7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:52
No menu items!

Franţa şi Spania vor opri operaţiunile de evacuare din Afganistan înainte de termenul limită

spot_img

Franţa şi Spania vor opri, vineri, cu patru zile înainte de termenul limită, operaţiunile de evacuare din Afganistan, potrivit news.ro.

Franţa va pune capăt operaţiunii de evacuare a oamenilor din Afganistan vineri seară, a declarat, joi, prim-ministrul Jean Castex la postul de radio RTL, potrivit BBC.

Miercuri, ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a spus presei locale că 115 cetăţeni francezi şi 2.000 de afgani au fost aduşi în Franţa. „Câteva zeci de francezi” rămân să fie evacuaţi.

Potrivit ziarului El Pais, care citează surse guvernamentale, Spania are în plan încheierea operaţiunilor, tot vineri.

Guvernul de la Madrid a asigurat că nu va fi lăsat în urmă niciun afgan care a colaborat cu trupele spaniole în cele două decenii de prezenţă în Afganistan, după cum a spus ministrul de Externe, José Manuel Albares.

Surse guvernamentale au recunoscut că 27 august este data limită pentru încheierea evacuării afganilor care au colaborat cu forţele armate.

Până miercuri, în Spania au ajuns 1.242 de evacuaţi, dintre care 1.040 au cerut protecţie internaţională, însă mulţi dintre ei erau colaboratori ai SUA sau UE, iar în Afganistan se află încă vechi angajaţi spanioli.