15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 18:29

Klaus Iohannis îi scoate la tablă pe ministrul Educației și pe cel al Sănătății. Subiectul – începerea școlii

spot_img

Președintele Klaus Iohannis va avea, joi, o ședință de lucru privind începerea noului an școlar, la care vor participa ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Întâlnirea acestora va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 17.00.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au anunțat în această săptămână condițiile în care vor funcționa școlile în acest an.

Cîmpeanu a precizat că școlile se vor închide doar în momentul în care indicele de infectare cu COVID-19 va trece de 6 la mia de locuitori. Profesorii care refuză vaccinarea vor fi testați la fiecare 72 de ore, iar cei care refuză și testarea nu vor mai putea preda fizic.

Au fost menționate și scenariile care vor intra în vigoare în școli dacă se depășește pragul de incidență de 6 la mie, pentru clasele VII-XII, avându-se în vedere acordarea unor beneficii elevilor vaccinați în sensul în care să li se permită să meargă la școală cu prezență fizică.

Măsura care a stârnit cea mai mare nemulțumire în rândul părinților a fost cea legată de interzicere măștilor textile în școli.

„Măștile utilizate în învățământul primar, gimnazial, liceal și la nivelul universităților trebuie să fie măști de uz medical, nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem în vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infecției și severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare, atât la nivel internațional, cât și național”, a spus ministrul Sănătății.

Mihăilă nu a precizat însă dacă elevii ar urma să primească aceste măști gratis.

                                                                                                                    Adina Silav