20.6 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 4:26
No menu items!

Franţa preia pentru a 13-a oară mandatul Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE

spot_img

Franţa preia, pentru a 13-a oară, mandatul Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE. MAE salută acest fapt, precum şi obiectivele ambiţioase formulate de aceasta în raport cu agenda europeană pentru următoarele şase luni, subsumate motto-ului „Relansare, Forţă, Apartenenţă”.

”Ministerul Afacerilor Externe salută preluarea de către Franţa, la 1 ianuarie 2022, a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene, precum şi obiectivele ambiţioase formulate de aceasta în raport cu agenda europeană pentru următoarele şase luni, subsumate motto-ului „Relansare, Forţă, Apartenenţă”.

Asumarea de către Franţa a mandatului de Preşedinţie semestrială a Consiliului UE are loc într-un moment-cheie pentru viitorul Uniunii Europene, marcat atât de contextul complex generat de pandemie, cât şi de eforturile de refacere economică pe coordonatele combaterii efectelor schimbărilor climatice şi revoluţiei digitale, precum şi de consolidare a rezilienţei Uniunii, în baza valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei Uniunii, democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale.

De asemenea, procesul de reflecţie demarat în cadrul Conferinţei privind viitorul Europei completează contextul european aparte în care se derulează mandatul Preşedinţiei franceze a Consiliului UE”, anunţă MAE.